Üdvözöljük iskolánk weboldalának látogatóit!

Boldog névnapot kívánunk Zsolt

nevű látogatóinknak!

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

 

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata a 2020/2021. tanítási évre vonatkozóan az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

 

Jelen tájékoztató levelünk a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beiratkozással kapcsolatos fontos szülői feladatokat tartalmazza. Kérjük, figyelmesen olvassa el!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába.

 

A veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy gyermeke általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézze a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen talál meg. 

 

A beiratkozás szakaszai:

A beiratkozás két szakaszban történik:

 • A beiratkozás első szakaszában április 6. 0:00 óra és 2020. április 24. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők adhatják le beiratkozási kérelmeiket, akik
 • nem állami fenntartású általános iskolába,
 • vagy állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező általános iskolába kívánják gyermeküket beíratni.

A körzetes iskolák listáját a https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index oldalon találhatja meg.

 • A beiratkozás második szakaszában április 28. 0:00 óra és 2020. május 15. 24:00 óra között azok a szülők/törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket:
 • olyan körzettel rendelkező általános iskolába kívánják beíratni, amely azonban nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola.
 • a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánják beíratni.

Minden olyan tanuló 2020. április 28-án automatikusan felvételre kerül a lakóhelye, tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába, aki nem nyert felvételt az első szakaszban, illetve nem adta be a jelentkezését más általános iskolába. Ebben a szakaszban szükséges megerősíteni azon gyermekek jelentkezését, akiket a szülők/törvényes képviselők a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretnének beíratni. Tájékoztatásul jelezzük, hogy a gyermek automatikus felvétele a lakóhelye alapján körzetes általános iskolában létesül [az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata2. d) pontja szerint]. Amennyiben Ön a lakóhelyétől eltérő tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába kívánja beíratni a gyermekét, kérem, hogy vegye fel a kapcsolatot az érintett általános iskolával.

 • olyan körzettel rendelkező általános iskolába kívánják beíratni, amely azonban nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskola.1
 • a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába2 kívánják beíratni

 

 _________________________

[1]Felhívom figyelmét, hogy a hatályosjogszabályok [a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (6) bekezdése alkalmazásában a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22. § (6)bekezdése]alapján életvitelszerű ott lakásnak minősül, ha a tanulónak a kötelező felvételt biztosító iskola körzetében van a lakóhelye, ennek hiányában a tartózkodási helye.

[2]Felhívom figyelmét, hogy a hatályos jogszabályok [a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (6) bekezdése alkalmazásában a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 22. § (6)bekezdése] alapján életvitelszerű ott lakásnak minősül, ha a tanulónak a kötelező felvételt biztosító iskola körzetében van a lakóhelye, ennek hiányában a tartózkodási helye. 

 

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség, melyeknek bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a 2020/21-es tanév első napján történik meg.

 • A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány
 • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
 • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány
 • Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
 • Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

 

Az online felületen a gyermekek körzetes iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt.

Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát, személyes megjelenés esetén pedig kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek. A 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján az online beiratkozás esetén az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.

Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e-Ügyintézés felületén az adatok megadását követően - az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe. Személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a formanyomtatványokat az intézmény biztosítja.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy iskolánk esetében a második szakaszban van lehetőség a beiratkozás folyamatának ügyintézésére.

 

Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás az Ön számára nem megoldható, intézményünk lehetőséget biztosítaz előzetesen e-mailben vagy telefonon egyeztetett időpontban történő személyes ügyintézésre is. E-mail címünk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., telefonszám: 0630/792-8567.

 

Tájékoztatjuk, hogy személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a járványügyi helyzettel összefüggésben bevezetett fokozott óvintézkedésekkel kell számolni.

Iskolánkban a jelentkezések személyes benyújtására április 28-tól keddenként 8-16 óráig van lehetőség.

Fontos, hogy a beiratkozás után két héten belül – az intézménnyel egyeztetett módon - nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára a hit- és erkölcstan tantárgyat vagy az etika tantárgyat választja, a hit és erkölcstan tantárgy választása esetén melyik egyház hit – és erkölcstan oktatást kéri megszervezni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a két szakaszban történő beiratkozás során a második szakaszban csak egyetlen általános iskolába kérheti gyermeke felvételét.

 

 2020.04.03.                                                                                          Takács Péter

                                                                                                           intézményvezető

 

Tisztelt Szülők és Kedves Diákjaink!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az idei iskolai tavaszi szünet időpontja 2020. április 9-14.

A szünidő az online oktatás szüneteltetésére is vonatkozik.

A szünet előtti utolsó online tanítási nap: 2020. április 8. (szerda).


Első online tanítási nap: 2020. április 15. (szerda).


Addig kitartást és jó egészséget kívánunk!

 

Vezetőség

 

 

Tisztelt Szülők!

 

Köszönjük, hogy Önök is betartják és betartatják a koronavírus fertőzés kapcsán hozott központi és helyi intézkedéseket, így várhatóan csökkenthető a járvány tömeges terjedése.

Az Önkormányzatoknak kötelező biztosítani a gyermekek közétkeztetését. A veszélyhelyzeti szabályzók és gazdasági adottságok minden nap adnak tennivalót számunkra, de az önkormányzat minden esetben azt tartja szem előtt, hogy a lehető legkisebb terhet adjuk át a családoknak úgy, hogy az önkormányzat is megtartsa likviditását. Éppen ezért az elmúlt napokban több alkalommal tárgyaltunk a közétkeztetést biztosító szolgáltatóval, s a jelentős veszélyhelyzeti áremelést elkerülve az alábbi döntéseket hoztuk:

2020. március 30-tól a megszokott módon, badellában szállítják ki Péteribe az ételt. Mivel a Péteri üzem ideiglenesen bezárt, ezért a nyári hónapokhoz hasonlóan Budapestről. Az ételt az iskola konyháján Rózsika néni és Éva néni porciózza ki az önkormányzat által vásárolt egyszer használatos dobozokba. A kiosztás módja nem változik, 12.30 és 13.30 között lehet az iskola belső udvara felől az étkező ajtajában átvenni az ételt. AZ ÖNKORMÁNYZAT A DOBOZKÖLTSÉGET NEM FOGJA KISZÁMLÁZNI A SZÜLŐKNEK!

ENNEK MEGFELELŐEN A KISZÁMLÁZOTT ÉTKEZÉSI TÉRÍTÉSI DÍJ EBBEN A TANÉVBEN NEM VÁLTOZIK, A TELJES ÁRAT FIZETŐ GYERMEKEKNEK 405,- FT / EBÉD, A KEDVEZMÉNNYEL ÉTKEZŐKNEK SZINTÉN A MEGSZOKOTT CSÖKKENTETT ÖSSZEG.

Kérjük a kedves szülőket, hogy amennyiben szeretnék kérni a gyermekük étkeztetését, akkor egyeztessenek Rózsika néniékkel a konyha telefonszámán (20/233-6584). Akik az iskola bezárása óta eddig igényelték, nekik természetesen továbbra is biztosítjuk a fentieknek megfelelően az étkeztetést.

Köszönöm együttműködésüket, kitartást és jó egészséget kívánok minden gyermeknek és a szülőknek egyaránt! Vigyázzanak egymásra, vigyázzanak magunkra!

 

Petőné Vizi Valéria

polgármester

 

 

 

 

 

TISZTELT SZÜLŐK!

Szeretnénk köszönetet mondani Önöknek, hogy kérésünknek eleget
téve, a legtöbb gyermeket otthon tartanak ebben a nehéz időszakban.
Most mindannyiunk számára fontos, hogy minél kevesebbszer hagyjuk el
otthonunkat.

Sajnos azonban azt is látjuk, tapasztaljuk, hogy még mindig vannak
gyermekek, fiatalok, akik a játszótereken, a Kastély-kertben vagy a
Skate-parkban játszanak, bandáznak vagy fociznak együtt.
NYOMATÉKOSAN SZERETNÉNK MÉG EGYSZER KÉRNI A SZÜLŐKET ÉS A
NAGYSZÜLŐKET IS, HOGY A KISEBBEKET NE VIGYÉK A JÁTSZÓTEREKRE, A
PARKBA, HA PEDIG A NAGYOBBAKKAL NEM TUDNAK OTTHON LENNI MUNKAHELYI
ELFOGLALTSÁGUK MIATT, KÖTELEZZÉK OTTHONMARADÁSRA ŐKET ÉS NAPONTA
TÖBBSZÖR ELLENŐRIZZÉK TELEFONON A HOLLÉTÜKET! Önkormányzatunknak
nincsen arra kapacitása, hogy óránként fertőtlenítse a
játszóeszközöket, korlátokat a parkban és a játszótereken, a
fertőzött felületek és tárgyak megérintésével pedig a vírus a
kézre kerülhet, az arc, a száj, az orr érintésével könnyen
bejuthat a szervezetbe. A vírus az egyes tárgyakon, bőrfelületen
több órán keresztül megmarad és fertőzésképes.

KÉREM ÖNÖKET, HOGY A CSALÁD ÉS SAJÁT EGÉSZSÉGÜK MEGÓVÁSA
ÉRDEKÉBEN NE VIGYÉK KI GYERMEKEIKET A JÁTSZÓTÉRRE, A NAGYOBBAKAT
NE ENGEDJÉK AZ UTCÁN A TÖBBIEKKEL EGYÜTT MÁSZKÁLNI, VÉDVE EZZEL
MINDEN KOROSZTÁLY EGÉSZSÉGÉT. A JÁRVÁNY CSÖKKENTÉSE,
MEGÁLLÍTÁSA MINDANNYIUNK KÖZÖS ÉRDEKE ÉS FELADATA!

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra!

Köszönöm együttműködésüket!

Jó egészséget, türelmet és kitartást kívánok Önöknek és
családjuknak a következő nehéz hetekre, hónapokra!

Petőné Vizi Valéria

polgármester

Takács Péter intézményvezető nyílt levelét közöljük a Tisztelt Szülők felé:

 

Szülői visszajelzések alapján megállapítottuk, hogy nagyon nagy tanulni való anyagmennyiség ment ki a tanulóknak a Google Classroom rendszerbe az elmúlt napok során.

A megváltozott tanítási módszerhez alkalmazkodva az alábbi döntéseket hoztam:

 1. A tanulók és a szülők kizárólagos értesítési és kapcsolatteremtési helye a Kréta naplón kívül a Google Classroom (Google Tanterem) internetes felület.
 2. Ezen kívüli alkalmazásokhoz a tanulóknak NEM KÖTELEZŐ felcsatlakozni. Ide értjük a Messenger, Facebook, Skype és hasonló alkalmazásokat. Az így tartott tanórákon a tanulók szülői támogatással önkéntes döntéssel részt vehetnek, viszont nem osztályozhatóak! Ezek a tanórák, ha megtartásra is kerülnek, nem tarthatnak tovább 15 percnél.
 3. A Google Classroom felületen megjelenő tanórák anyaga a gyakorlati feladat elkészítésével együtt nem haladhatja meg a 15 percet.
 4. A feladatoknak az órarend szerinti napon 13 óráig kell megjelennie.
 5. A tanár-diák, tanár-szülő kommunikációt lehetőleg 16 óráig intézzük.
 6. A gyerekek havi jegyet fognak kapni a munkájukra, aktivitásukra minden tantárgyból. Igyekszünk kiküszöbölni a méltánytalan értékelést, mert nem tudjuk ellenőrizni a digitális anyagok mögötti valódi tanulói tudást. Ezért nem lesz sok osztályzat a jövőben.
 7. Hétvégére kizárólag szorgalmi feladat adható.
 8. A felületre felrakjuk az osztály órarendeket. Kérem, figyeljék!
 9. A célunk az, hogy a napi tanulási idő maximum 2 óra időtartamra csökkenjen.
 10. A jövőbeli változtatás jogát fenntartom.

 

Takács Péter

intézményvezető